Hondenkapsalon Chessie

Vachtverzorging Labradoodle

De labradoodle heeft een prachtige vacht, is onwijs lief en hebben een fantastisch karakter. Alleen heeft deze prachtige vacht wel veel aandacht nodig. Het is belangrijk dat de vacht regelmatig goed geborsteld wordt. Hier ben je al gauw een uur per week mee bezig. Uiteraard kun je het ook in fases doen door bijvoorbeeld in het begin van de week de linkerkant te borstelen en de andere kant aan het einde van de week. Zo duurt een borstelbeurt niet te lang voor baas en hond. Borstel in laagjes, begin onderaan de poot en werk zo langzaam (laagje voor laagje) omhoog. Totdat de hele hond klaar is. Controleer de vacht altijd na met een grove kam. Gaat deze niet goed door de vacht heen, dan blabradoodle zwaagen je nog niet klaar.

Wassen

Als je je Labradoodle wilt wassen gebruik dan altijd hondenshampoo en vervolgens crèmespoeling. Spoel de crèmespoeling daarna goed uit! Het is belangrijk dat je de vacht goed borstelt na het wassen.

Tip: een waterblazer

Een waterblazer is ideaal als een Labradoodle hebt. Na het wandelen blaas je gemakkelijk alle viezigheid uit de vacht zodat je klitten kunt voorkomen. Ook blaas je de vacht ‘open’ zodat de vacht luchtig blijft en niet snel gaat klitten. Uiteraard is het ook handig na het wassen.

Naar de trimsalon

Mijn advies is om je Labradoodle elke 8 weken naar de trimsalon te brengen. Als je het kammen wat lastig vindt kun je ook tussentijds (na 4 weken) een kleine was en kambeurt doen.